Choď na obsah Choď na menu
 


Ilha de Queimada Grande

Už ste o tomto ostrove počuli? Ilha de Queimada Grande, alebo Hadí ostrov, je miesto, kam by nechcel zavítať asi nikto z nás. Ako ho opísal Magazín.sk :

430 000 metrov štvorcových, panensky krásna príroda, čistý oceán a Brazília hneď za rohom. Napriek sľubnému opisu boli jedinými obyvateľmi ostrova po dlhé roky strážca majáka s rodinou. Až kým ich nenašli mŕtvych po nočnej invázii hadov. Traduje sa, že sa ich tu plazí až päť na jediný meter štvorcový (hoci podľa výskumníkov „iba“ jeden). Druh hadov na ostrove patrí k plazom s mimoriadne prudkým jedom a jeho jediným prirodzeným prostredím je práve spomínaný ostrov. Civilistom je, prirodzene, vstup na Hadí ostrov prísne zakázaný, hoci si nevieme predstaviť, kto by sa tam dobrovoľne šiel pozrieť. Azda až na pár vedcov, ktorým sú udeľované špeciálne výnimky.

 

Dúfam, že som vás od návštevy tohto ostrova dostatočne odradil. Ak vás však zaujíma, čo na tomto ostrove robil National Geographic, kliknite sem. Hint: nič zaujímavé, keďže článok už nefunguje. Ak nie, tak jednoducho ohodnoťte článok a ak vás niečo zaujalo, nahnevalo, alebo máte postreh, využite komentáre!

 

 

 

 

 

 

Miniaplikace

 

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

Zatiaľ nebol vložený žiadny komentár.